Tuesday, 1 March 2011

Indlæg 08 Sweeping ET and Sweeping EG

Og hvad går det så ud på.
Jo, E.T. er en forkortelse for Eksplorativ Test og E.G. er en forkortelse for Error Guessing.

Test essensen i Sweeping, er som i ordets betydning, en fejende test. Nogle foretrækker sandsynligvis at kalde det for Monkey Testing, og det er helt fint med mig. Skraldemand er jo også blevet til Renovationsmedarbejder, "so there you go".

Den fejende test kan eksempelvis beskrive som følger:
- man ønsker at bestille en bog på en online boghandel. Bestillingsprocessen af denne bog, følger som regl en given process. Her skal denne proces altså overhovedet ikke overholdes, ligeledes total ukorrekt indtastning i givne felter. Alt er tilladt! Alt det som en vanvittig bruger kan finde på, eller blot en almindelig dygtig tester, bare på rekord tid.

Hvor Sweeping E.T. f.eks kan have fokus på browsernavigering (i.e. brugergrænseflade og forretningsprocesser) kan Sweeping E.G. have fokus på indtastninger (i.e. felt valideringer, datahåndtering)

Jeg mangler at udarbejde de overordnede retningslinjer på hvordan og hvorledes de skal anvendes endnu, eftersom jeg kontinuerligt forbedre metoderne. Dog kan de allerede bruges på alle test niveauer, fra UT (unit test) til UAT (unit accept test).


Kort test eksempel:

Sweeping E.T.
Mission: bestil bog med test angreb på selve bestillingsprocessen
Tid: 10 minutter
Mål: find defekts

Sweeping E.G.
Mission: bestil bog med test angreb på feltvalidering
Tid: 10 minutter
Mål: find defekts

Som test manager, er det meget fordelagtig at alliere sig med sådanne - ja lad os bare sige - trumfer. Hvis succeskriterierne er, at testen er afsluttet når de væste fejl er fundet, så lur mig, om ikke altid jeg finder nogle flere efter påstået afslutning. Og de er gerne kritiske - meget kritiske - som dukker op.

No comments:

Post a Comment